Tuesday, November 7, 2017

Individu Peniaga Online Wajib Follow


Assalamualaikum,

2 bulan lepas Al-Farabi Shariff ada buat satu webinar. Tajuknya Funnel X. Hari isnin, 18/9/17, pukul 930 pm. Haaa lengkap bagi details tu.

Webinar ni Tuan Al-Farabi buat live di YouTube. Nasib kurang menyebelahi saya terlepas webinar tu. Kecewa juga.

Tapi bila buka email esoknya alhamdulillah ada rakaman rupanya. Cuma akses pada rakaman tu untuk few days saja. Jadi sempatlah juga saya menimba ilmu.

Hampir ke penghujung video tu, Tuan Al-Farabi ada tunjuk gambar antara individu yang sangat bagus dalam content marketing. Sampai part ni saya excited kemain sebab salah satunya gambar CEO Mary Jardin, Dr Maryam Aziz. Dan Tuan Al-Farabi sebut MJ ni sekarang ada lebih 4000 ejen. Padahal baru sambut first birthday bulan ni.

Jadi kepada peniaga baru saya recommend untuk follow FB individu macam ni. Belajar macam mana diorang buat post. Macam mana diorang position kan diri as pakar SEO, pakar copywriting contohnya. Dan boleh tiruvasi cara mereka.

Follow saja tidak cukup, pilih see first. Jadi buka FB saja terus nampak post hebat.

Antara individu yang anda wajib see first:

-Dr. Maryam Aziz - founder Mary Jardin & personal branding is one of her strength
-Aiman Ismail - guru copywriting
-Nur Alia Md Nor - stockist dexandra yang baru 25 tahun. Hampir 300 ejen dexandra dibawah naungannya.
-Harith Faisal - hipster hartanah
-Tuan Izan Syafie - guru copywriting

Ada ramai lagi yang korang boleh follow. Ni just few of them. Atau korang boleh share individu yang korang follow juga kat komen bawah ni.

Ps : nantikan next post pasal Beauty Festival MJ. So excited macam-macam promosi.

<p>Ok bai. Till next time. </p>

No comments:

Post a Comment